Apideva Propolis Sıvı Ekstresi 20 ml Alkolsüz Helal Sertifikalı

Apideva Propolis Sıvı Ekstresi 20 ml Alkolsüz Helal Sertifikalı (APDV0000)

0.0
Marka : Apideva
Fiyat : 179,88 TL(KDV Dahil)
Stok Miktarı : 12
Barkod : 8682279298801

Apideva Propolis Sıvı Ekstresi 20 ml Alkolsüz Helal Sertifikalı

-Alkolsüz Sıvı Propolis

Propoliste ki Bazı Bileşiklerin Farmakolojik Aktiviteleri

Propolis içerisindeki farmakolojik olarak etkili en önemli bileşikler flavanoid grubu bileşikler, çeşitli fenolik ve aromatiklerdir.

 

Flavonoidler;

 anti-mikrobiyal özellikler (Ghisalberti, 1979), ateş düşürücü (Ravina, 1969), anti-oxidant, kılcal damarların geçirgenliğini azaltır (Szent- Györgyi, 1936) anti-haemorrhage.

 

Krizin;

 Tümör hücresel toksisite (Hladon et al., 1987), Anti-Helicobacter pylori (Itoh et al.,1994)

 

Apigenin;

 gastrik ülserin iyileştirilmesi (The hive and the honey bee,1992)

 

Acacetin;

 ateş düşürücü (Bankova et al., 1983)

 

Ermanin;

 Anti-mikotik

 

Galangin;

 Bacteriostatik aktivite (Villanueva et al., 1964; Pepeljnjak, 1982), Anti-mikrobiyal ve anti-mikotik (Metzner et al.,1979), Anti-Helicobacter pylori (Itoh et al.,1994)

 

Pinochembrin;

 Bacteriostatik aktivite (Villanueva et al., 1970), Anti-küf (Miyakado et al., 1976), Anti-Blastomycetes (Metzner et al., 1977), Anti-mikrobiyal ve anti-mikotik, in vitro ve in harici kullanım (Metzner at al., 1979), Anti-Candida (Metzner and Schneidewind, 1978), Lokal anaestetik (Paintz and Metzner, 1979), Anti-Helicobacter pylori (Itoh et al., 1994)

 

Pinobanksin;

 Anti-mikrobiyal ve anti-mikotik (Metzner at al., 1979)

 

Pinostrobin;

 Local anaestetik (Paintz and Metzner, 1979)

 

Dihydroxyflavanoids;

 kılcal damarların güçlendirilmesi (The hive and the Honey bee, 1992)

Pectolinaringenin;

 Spazmolitik (The hive and the Honey bee, 1992)

 

Luteolin; 

Anti-viral (König and Dustmann, 1985), gastrik ülserin iyileştirilmesi (The hive and the Honey bee, 1992)

 

Artepillin

 C; Anti-tumoral etki

 

Eriodictyol;

 kalp yetmezliğini iyileştirici etki, akut kalp yetmezliğini önleyici etki

 

Ferulic

 acid; Anti-bakteriyel etki (gram-positiv ve gram-negativ mikroorganizmalar) (Villanueva et al., 1970; Cizmarik and Matel, ), Agglutinant etki, Collagenik etki

 

Isoferulic

 acid; Anti-Staphylococcus aureus

Benzoik

 acid; Bacteriostatik ve bakterisit etki (Janes and Bumba, 1978), Balzamik ve Antiseptik (Vanhaelen and Vanhaelen-Fastre, 1992)

 

Cinnamic

 acid; Anti-Staphyloccocus aureusIsopentyl ferulate; Anti-influensa virus A/Hong Kong (H3N2) in vitro, hemagglutininlerin invivo üretiminin inhibe edilmesi

 

Caffeic

 acid; Anti-viral (Konig and Dustmann, 1985), bazı gram-positiv ve gram-negativ mikroorganizmalar üzerine Anti-bakteriyel aktivite(Villanuueva et al., 1970; Cizmarik and Matel, 1970,1973), ateş düşürücü (Bankova et al., 1983), Anti-tumoral aktivite.

 

Propolisin

 İnsan Sağlığı İçin Önemi

Propolisin, immün sistemi uyararak hastalıklara karşı vücudun tabiî direncinin artmasına ve vücudun kuvvetlenmesine vesile olur.

 

Başlıca etkileri arasında antiseptik (mikroptan arındırıcı), antimikotik (mantarlara karşı), bakteriyostatik (bakteri üremesini durdurucu), spazmolitik (kas gevşetici), antienflamatuar (iltihap giderici), anestezik (sinir hassasiyetini azaltıcı) ve antioksidant (oksitlenmeyi veya moleküllerdeki bozulmayı engelleyici) özellikleri sayılabilir.

 

Propolisin ayrıca yaraların iyileştirilmesinde, dokuların yenilenmesinde faydalı olduğu, yanıkların tedavisinde, nörodermatitlerde, bacak ülserlerinde, sedef hastalığında (psoriasis), genitalis gibi (cinsî rahatsızlıklarda) kullanılmaktadır.

Bunun yanında romatizma ve mafsal burkulması durumlarında tedavi edici olarak, ağız yıkama preparatlarının içine katılarak, diş macunu olarak, ağız iltihaplarının ve diş etlerinin tedavisinde kullanılır.

 

Kozmetik ürünlerde ve ilâçlarda (meselâ yüz kremlerinde ve losyonlarda), diş aralarını temizlemeye yarayan mumlu iplik yapımında kullanılır.

 

Propolisin

 Tedavi Edici Özellikleri

Propolisin güçlü antimikrobiyal aktivitesinden dolayı, propolis doğal antibiyotiktir.

 

Propolisin yüksek antimikrobiyal özelliğe sahiptir.

 

Propolis, 21 tür bakteri üzerinde, 9 tür mantar üzerinde, 3 protozoa türü üzerinde ve geniş yelpazeli virüsler üzerinde inhibitör etkisi vardır.

 

Bunların dışında ayrıca propolisin geniş ölçüde tedavi edici özellikleri şunlardır;

 

– Anti kanser etki,

 

– Antioksidan etkisi,

 

– Yara kapama ve doku tamir etkileri,

 

– Sindirim sistemi etkileri,

 

– Deri enfeksiyonları etkisi,

 

– Anti inflamatory etki,

 

-Anastezik etki,

 

-Bağışıklık sistemi etkileri,

 

-Kalp-Damar sistemi etkileri

 

-Diş sağlığı etkisidir.

Propolis içerisindeki flavanoid seviyesinin yüksek olmasından dolayı, bu ürün insanlarda oksijen radikallerine karşı yakalayıcı olarak görev görür.

 

Ayrıca ilginç olarak vitamin C’nin okside olarak zarar görmesini engeller.

 

Bu durum propolisin antioksidan ve antimikrobiyal özelliklerinden dolayıdır

 

Bileşik

 Etkiler (Sinerjik Etki)

 

Propolisin tedavi edici özellikleri üzerine yapılan çalışmaların çoğu içerdiği fenolik bileşenler üzerine yoğunlaşmıştır (Flavanoidler ve kafeik asit esterleri gibi fenolik bileşikler).

 

Araştırmalar, propolisin içerdiği aktif bileşeni izole edip etkisini test etme üzerinedir. Fakat, propolis de çok sayıda bileşen bulunması nedeniyle oluşan bileşik etki, her bir bileşenin tek başına oluşturduğu etkilerin toplamından daha fazladır.

 

Çalışmalar, propoliste bulunan flavanoidlerin etkili anti-bakteriyal aktiviteye sahip olduğunu göstermiştir, fakat izole edilip ayrılan flavanoidler, propolis ekstraktına göre daha düşük aktivite göstermiştir.

 

Propolisin, bazı antibiyotiklerle bileşik etki gösterdiği gözlenmiştir. Bazı durumlarda, bakteri ve maya üzerindeki etkileri 100 kat artmıştır.  Antibiyotik dirençli Staphylococcus ırklarında, propolis ile birlikte alınan antibiyotiklerin, bu direnci kırdıkları sonucuna varılmıştır.

 

Antikanser Etkiler

 

Propolis ekstraktının karaciğer ve mesanedeki kanserli hücreleri dönüşüme uğrattığı ve gelişmelerini önlediği bulunmuştur. Bu hücre öldürücü etkiyi sağlayan maddeler, propolisten izole edilen quercetin, kafeik asit ve clerodane diterpenoiddir.

 

Clerodane diterpenoid, tümör hücrelerine karşı seçici öldürücü etki gösterir. Ayrıca, göğüs, cilt, kolon ve böbrek kanseri hücreleri gibi insan ve hayvan tümör hücre kültürleri üzerinde öldürücü etkisi vardır. Bu etkileri oluşturan bileşen kafeik asit fenetil ester’dir.

 

Propolisden izole edilen Artepillin C, insan mide kanseri hücreleri, insan gırtlak kanseri hücreleri ve fare kolon kanseri hücreleri üzerinde hücre öldürücü etki yapmaktadır.

 

Kafeik asit esterlerinin de farelerde tümör oluşumunu kimyasal olarak engellediği belirlendi. Bu etki, kanserli hücrelerin gelişimini sağlayan genler üzerindeki seçici toksik etki ile gerçekleşmektedir.

 

Antioksidan Etkiler

 

Propolis içerisinde yoğun olarak bulunan flavanoidler, çok güçlü antioksidanlardır.

Antioksidanlar, serbest radikalleri sönümleme (tutma) özelliğine sahiptirler, böylece lipidleri korurlar ve C vitamini gibi diğer bileşiklerin oksitlenmesini ve yıkılmasını engellerler.

 

Aktif serbest radikaller, diğer faktörlerle birlikte, kalp damar rahatsızlıklarında, romatizma, kanser, diabet, Parkinson ve Alzheimer hastalıklarında hücre yaşlanmasından sorumludurlar. Oksidatif yıkım, karaciğer fonksiyonlarının azalmasına sebep olur.

 

Sıçanlar üzerinde yapılan deneyler, propolis ekstraktının karaciğer hücrelerini yıkıma karşı koruduğunu gösterdi.

 

Yara İyileştirici ve Doku Tamiri Etkileri

Propolisin yanık yaralarının iyileşmesi için çeşitli enzim sistemlerini, hücre metabolizmasını, sirkülasyonu ve kolajen oluşumunu tetiklediği gözlendi.

Bu etkiler propolisde bulunan arjininden kaynaklanmaktadır.

 

Sindirim Sistemine Etkileri

 

Propolisin, sıçanlarda mide ülserini önlediği ortaya kondu. Bu etki de propolisin flavanoid bileşenlerinden dolayıdır.

 

 

Cilt Hastalıklarına Etkileri

 

Propolisin, mantar ve athlete’s foot gibi cilt hastalıklarından sorumlu olan maya ve mantarları etkili bir şekilde engellediği belirlendi. Bu organizmalara karşı etki gösteren propolis bileşenleri, flavanoidler ve kafeik asit türevleridir.

 

 

Ağrı Kesici Etkileri

 

Propolis ekstraktı, yaygın olarak kullanılan indomethacin adlı ağrı kesiciyle eşdeğer özelliktedir. Ağrının engellenmesinde, yine, flavanoidlerin ve kafeik asitin rol oynar.

 

Anestezik Etkileri

 

Propolis ve bazı bileşenleri anestezik etki gösterir Tavşan korneasında yapılan deneyler sonucunda, propolisin, kokainden 3-10 kat, prokainden ise 52 kat daha güçlü anestezik etkiye sahip olduğu ortaya konmuştur.

 

Anestezik etkinin, propolisteki, pinocembrin, pinostrobin ve kafeik asit esterleri sayesinde gerçekleştirildiği bilinmektedir. Bu anestezik etki, propolisin neden yüzyıllardır boğaz ağrısı ve ağız yaralarının tedavisi için kullanıldığını açıklamaktadır.

 

Dişçilik alanında propolisin anestezik malzeme olarak kullanımı Avrupa’da patentlenmiştir.

 

Bağışıklık Sistemine Etkileri

Propolisin diğer bir özelliği bağışıklığı arttırıcı özelliğidir. Propolis, doğal, salgı bezlerini aktive eden geniş spektrumlu antibiyotiktir.

 

Fareler üzerinde yapılan deneylerde propolisin Bağışıklık Sistemini tetiklediği belirlenmiştir. Yakın zamanda Japon araştırmacılar, propolis ekstraktının, insanda, bağışıklık fonksiyonlarına bağlı olarak makrofaj aktivasyonu sağladığını göstermişlerdir.

 

Bu sonuçlar propolisin anti-tümör etkisini açıklamaya büyük ölçüde yardımcı olur. Bir çalışma da farelerde, antikor üreten dalak hücrelerinde, kontrol hücrelerine göre 3 kat daha fazla antikor üretildiği bulundu. 24 saat sonra enjekte edilen 2. doz sonrasında etki daha da artmış, fakat daha ileriki dozlarda etki azalmıştır.

 

Propolisin, bunların yanında, HIV–1 replikasyonunu ( Aids virüsü) engellediği ve immün tepkileri düzenlediği belirlenmiştir.

 

Propolis, anti-HIV–1 ve immün sistemi düzenleyici etkileri olan, toksik olmayan doğal bir üründür

 

Diş Korumasına Etkileri

 

Diş çürümesine neden olan Sobrinus bakterisine karşı sıçanlarla yapılan bir çalışmada, suyla karıştırılmış propolis ekstraktı verildiğinde, yarısından fazlasında diş çürümelerinin azaldığı gözlenmiştir. Deneysel çalışma sırasında, propolis ekstraktının farelerin gelişimi üzerinde hiçbir toksik etki göstermediği bulunmuştur. Ayrıca, propolis dişeti iltihabı ve plak oluşumunda yardımcı uygulama olarak etkili olmuştur. % 50’lik propolis ekstraktının diş çürüklerinde antiseptik etkisi olduğu da bulunmuştur. Ayrıca, propolisin, ağızda yaşayan çok sayıdaki bakteriyel organizmanın yaşamasını engellediği de bilinmektedir.

Kalp-Damar Etkileri

 

Yoğunlaştırılmış propolis ekstraktının, kan basıncını düşürdüğü, sakinleştirici etki yarattığı ve serum glikoz oluşumunu sağladığı görüldü. Propolisde bulunan dihidroflavanoidlerin kılcalları kuvvetlendirdiği ve antihiperlipidemik aktivite oluşturduğu görüldü. Ayrıca, sıçanlarda, propolisin, karaciğeri alkole ve tetraklorüre karşı koruduğu belirlendi.

 

Viral ve Deri Enfeksiyonları

Klinik deneyler, insanlarda grip rahatsızlığına karşı koruyucu etki gösterdiğini ortaya koydu. Soğuk algınlığında, propolis kullanan hastalar 3 günde tamamen iyileşirken, propolis kullanmayan hastalarda bu sürenin 5 güne çıktığı görüldü.

 

Deri hastalıkları geçiren hastalardaki klinik deneylerde, propolis kreminin uçuk tip 1 ve uçuk Zona Zoster virüslerine karşı belirgin tedavi edici özellikte olduğu gözlendi. Propolis kremi yara ve acının süresini azalttı, ayrıca, yara nöbetleri arasındaki süreyi de azaltmıştır.

 

Deri Enfeksiyonları

Propolisin (%1–10) klinik uygulamalarında 10 yüzeysel mantara ve 9 derinde yetişen mantara karşı etkili sonuçlar elde edilmiştir. 160 sedef hastasına 3 ay boyunca, günde 3 kez 0,3 g propolis verilmiş ve üçte birinin iyileştiği ya da tamamen kaybolduğu bulunmuştur. 110 mantar hastasına % 50’lik propolis merhem olarak uygulanmış ve hastaların 97’sinde mükemmel sonuçlar alındı.

 

Diş Uygulamaları

 

Propolisin plak oluşumu ve dişeti iltihabı üzerindeki etkilerini incelendi ve 60 öğrenci gruplara ayrıldı.

 

Sonuçlar, propolisin oral hijyeni sağlamada yardımsı uygulama olarak faydalı olduğunu görüldü. Klinik çalışmalar, propolis ağız yıkama çözeltisinin (1:5 su ile seyreltilmiş) diş eti kanaması ve periodontal rahatsızlıklarda önemli gelişme sağladığını gösterdi.

 

Hastalar, plak oluşumu ve dişeti ağrısı açısından değerlendirildi.

 

Yara Tedavisi ve Doku Yenilenmesi

23–98 yaş arası tipik açık yarası bulunan 64 hastaya propolis içeren merhemler uygulandı. Yaralı bölgeye hergün propolis içeren merhem uygulanmış, ayrıca yara çevresine antibiyotik merhemler sürülmüştür. Bu uygulama 4–12 hafta sonunda hastalarda ise önemli gelişmeler gözlenmiştir.Propolis, yaraları enfekte olmuş hastalara uygulandığında, iyileşme hızının arttığı ve aynı zamanda enfeksiyonun azaldığı gözlenmiştir. Propolisin yaralar ve yanıklar üzerindeki etkileriyle ilgili çalışmalar sonucunda, kontrol denekleriyle karşılaştırıldığında, iyileşme hızının % 80 attığı gözlenmiştir.Yanık, temiz yara ve enfekte olmuş yarası olan 229 hastaya % 2 ve % 8 propolis içeren krem uygulanmıştır. Yara ve yanıklara uygulanan düşük konsantrasyonlu krem ortalama 11 günde, iltihaplı yaralara 11 günde, enfekte olmuş yaraların % 67 sine ise ortalama  38 günde iyileştirici etki göstermişti.

 

Kulak Enfeksiyonları

 

İç kulak iltihabı, dış kulak iltihabı ve benzer kulak rahatsızlığı olan 126 hasta üzerinde % propolis çözeltileri denenmiştir. Bütün rahatsızlıklar için propolisin iyileştirici etkisi olduğu belirtilmiştir (Matel ve ark. 1973). Propolis ayrıca kulaktaki akut rahatsızlıklara karşı da pozitif etki göstermiştir.

 

Sindirim Sistemi Rahatsızlıkları

 

Bağırsak paraziti şikayeti olan 138 hastaya % 10-20’lik propolis ekstraktı uygulanmıştır. Çocuklarda düşük dozun tedavi edici etkisi olduğu gözlenmiştir. Yetişkinlerde ise % 20 lik propolis ekstraktının, tinidazol ve anti protozoa ilaçlarıyla aynı dozda etki gösterdiği bulunmuştur. Propolis, Danimarka’da ülser ve Crohn hastaları üzerinde denenmiştir. Propolis ekstraktının ülser üzerinde etkili olduğu fakat Crohn hastalığına etkisi olmadığı bulunmuştur.

 

Bağışıklık Sistemi Bozuklukları

Bağışıklık sistemi bozukluğu olan iki hastaya propolis, esberitox N ve kalsiyum- Magnezyum kombinasyonu uygulanmış ve bağışıklık sisteminde ve klinik durumlarında olumlu gelişmeler elde edilmiştir. Orsolic ve arkadaşlarının 2002 yılında propolisin suda çözünebilen bir türevinin (WSDP) meme kanseri üzerine yaptıkları bir araştırmada kanserli hücre verilen farelerde propolis uygulamasıyla tümör oluşumunu azaldığı görülmüştür. Bunun da bağışıklık hücrelerinin aktivitesini artırarak diğer bir ifade ile antitümör direncin arttırılmasıyla meydana geldiğini öne sürmüşlerdir.

 

İltihaplanmalar

 

Aseptik necrosis hastası olan 22 hastaya düzenli olarak propolis enjekte edilmiş, 32 hastaya ise aynı şartlarda normal tedavi uygulanmıştır. Propolis tedavisi uygulanan hastalarda diğerlerine göre belirgin gelişmeler gözlenmiştir. Vajina ve uterus iltihaplanması şikayeti olan 90 hastaya % 3’lük propolis etanol ekstraktı uygulanmış ve % 50’den fazlasında olumlu gelişmeler sağlanmıştır.

Dolaşım Sistemi Rahatsızlıkları

Çin’de Lian Yun Gang’ın Worker’s hastanesinde Dr. Fang Zhu, hipertansiyon, damar tıkanıklığı koroner kalp rahatsızlığı olan 45 hasta seçmiş ve bu hastalara 30 gün boyunca günde 3 defa 300 mg propolis vermiştir. Bu süre sonunda hastaların kolesterol düzeylerinde belirgin düşüşler gözlenmiştir.

Hormon Sistemi Bozuklukları

 

Propolisin diğer bir faydası ise, enzimleri bloke eden prostaglandinleri ortadan kaldırmasıdır. Prostaglandinler tarafından ortaya çıkan ağrı ve ateş propolis tarafından ortadan kaldırılmıştır. Propolis, aspirinle aynı enzimleri bloke etmektedir fakat aspirinin yan etkilerini göstermemektedir. Propolisin enzim bloke edici ve prostaglandin inhibe edici etkisi, ağız ve boğaz için de faydalıdır. Mesela, diş eti kanaması ve doku zedelenmesi ağız sağlığı için en büyük problemlerden birisidir. İltihaplanma ve kanama, diş yapısında zayıflamaya ve diş kaybına neden olur. Fakat propolis, bazı spesifik enzimleri bloke ederek, prostaglandin oluşumunu engeller, iltihaplanma ve diş eti kanamasını önler

 

Protein Metobolizması Bozuklukları

Propolisin faydalarından bir diğeri ise, protein metabolizmasını düzenlemesidir. Saraybosna Radyoloji Enstitüsü’nden bazı fizikçiler radyasyon alan hastalardaki bazı proteinler üzerinde çalışmışlardır. Bu hastalar, düzensiz protein metabolizması ya da X ışınları nedeniyle karaciğer rahatsızlığı bulunan hastalardır. Bu hastalara iki ay boyunca propolis verilmiştir. Diğer grup hastalara ise placebo ilacı verilmiştir. İki ay sonunda, propolis verilen hastaların çoğunda iyileşme, gözlenmiştir. Placebo ilacı verilen hastalarda ise hiçbir gelişme gözlenmemiştir

Sonuç

 

Antibiyotiklerin etkisini yitirdiği günümüzde arı ürünleri, insanları çeşitli hastalıklara karşı koruyan en iyi doğal savunma yöntemidir.

 

Arı ürünlerinin tek kullanımının yanında tümünün belirli oranlarda karıştırılarak kullanımının daha yararlı olduğu ve her hangi bir sağlık probleminin çözülmesinde tıbbi tedavi yöntemleri ile birlikte kullanılabileceği bildirilmektedir.

 

Bu yönüyle arı ürünleri tıbbın alternatifi değil destekçisi olarak görülmelidir.

 

KULLANMA TALİMATI

APİDEVA PROPOLİS 30 ML

Etkin Madde

: Steril Su, Propolis Ekstresi (%30)

 

Propolisi Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Arı ve arı ürünlerine karşı alerjiniz varsa

Hamileliğin son üç ayına girmişseniz Propolisi kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın.

 

Propolis Nasıl Kullanılır

Propolisin nasıl kullanılacağı konusunda bilimsel kaynaklarda çok kapsamlı Ar-Ge ve analiz uygulama çalışmaları yapılmakta olup genel kanaat gıda takviyesi olarak yetişkinlerde 20 damla ve çocuklarda 10 damla şeklindedir. Arı ürünlerine alerjisi olamayanlar için kullanım şekli aşağıda detaylandırılmıştır:

 

Gargara Şeklinde Kullanımı

Ağız kokuları, diş plakası, çürümeyle ilgili problemlerde veya sadece diş hijyeni için bir tatlı kaşığı ılık suya bir çay kaşığı Madeva Beyaz Propolis konularak karıştırılıp, bir kaç dakika sabah akşam gargara yapılarak yutulur (alerjisi olanların yutmaması tavsiye edilir).

 

İçilerek Kullanımı

Yetişkinler İçin: 

Günde iki defa (sabah aç, akşam tok) 20 şer damla su ile karıştırılarak kullanılabilir. Hastalık durumlarında dört katına kadar çıkarılabilir.

Çocuklar İçin:

 Çocukların alerji durumlarına bakılarak doktor tavsiyesiyle kullanılması şartıyla yarım bardak su içine 10 damla Madeva Beyaz Propolis eklenerek günde iki defa (sabah, akşam tok) kullanılması uygundur.

 

Harici Yaraların ve Cildin Temizliğinde Kullanımı

Yaralar, yanıklar, donmalar, yaralanmalar ve göz yanıkları gibi durumlarda peçete veya temiz olan pamuklu bir bez üzerine yeterince Madeva Beyaz Propolis damlatılarak yara üzerine günde iki defa yarım saat uygulayarak kullanılabilir.

 

Kulak İltihaplarında Temizlik Amaçlı Kullanımı

Kulak çöpüne damlatılan Madeva Beyaz Propolis, günde üç defa kulak içerisine uygulanması tavsiye edilir.

 

 

Propolisin Yan Etkileri

Propolisin bir yan etkisi bulunduğuna dair herhangi bir kanıt yoktur. Ancak alerjik bünyeli kişilerin kullanımında dikkatli olunması gerekir. Baş ağrısı, ellerde ve vücutta kızarıklıklar, kaşıntı, mide bulantısı ve deri döküntüleri görülür ise en yakın sağlık kuruluşuna gidilmesi önerilir. Görülen bu durum alerji belirtisi olabilir

 

Propolisin Saklama Koşulları

Buzdolabında (+2, +6 °C) veya serin, rutubetsiz ortamda muhafaza ediniz. Kapağı açıldıktan sonra mutlaka buzdolabında (+2, +6 °C ) saklayınız. Kapak kilidi açılmış ambalajları almayınız.

Detay Paylaş Sosyal Medya
  • %100 ORİJİNAL
    ÜRÜN GARANTİSİ
  • 1299 TL ÜZERİ,
    KARGO ÜCRETSİZ
  • KARGO : 59,90 TL
Müşteri Hizmetleri 0530 775 05 01 

YASAL UYARI

 

KOZMETİK / DERMOKOZMETİK - TAKVİYE EDİCİ GIDA ÜRÜNLERİNDE TANITIM VE SAĞLIK BEYANI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ UYARI

 

Işıklı ve nemli ortamdan uzak, oda sıcaklığında, çocukların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız. Tavsiye edilen kullanım miktarlarını aşmayınız. Beklenmeyen herhangi bir yan etkide doktorunuza ya da en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz. Yönetmelik gereği, internet üzerinden satışı yapılan ürünlere ilişkin reklam ve ilanların kullanıcıları yanıltıcı, eksik ve kamu sağlığını bozucu nitelikte bilgiler içermesi yasaktır. Bu nedenle; sitemizde satışı gerçekleştirilen ürünlere ilişkin, özellikle tedavi edilmesi gereken rahatsızlıkları önlediği, tedavi ettiği ya da tedavisine yardımcı olduğu ve/veya ilaç niteliğinde olduğu şeklinde beyanlara yer verilmemektedir. Dermolist.com aracılığı ile satılan Takviye edici gıdalar İlaç değildir. Hastalıkların önlenmesinde veya tedavi amacıyla tavsiye edilemez ve kullanılamazlar. Takviye edici gıdalar normal beslenmenin yerine geçemezler. Tavsiye edilen günlük porsiyonu aşmayın. Hamilelik emzirme dönemi, hastalık veya ilaç kullanılması durumlarında doktorunuza başvurunuz. Site içerisinde ve/veya ürün detaylarında yer alan yazılar sadece bilgi amaçlıdır. Sağlık sorunlarınız ve tedavisi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.Kozmetik / Dermokozmetik ürünlerin yasal tanımı: Kozmetik ürün: İnsan vücudunun epiderma, tırnaklar, kıllar, saçlar, dudaklar ve dış genital organlar gibi değişik dış kısımlarına, dişlere ve ağız mukozasına uygulanmak üzere hazırlanmış, tek veya temel amacı bu kısımları temizlemek, koku vermek, görünümünü değiştirmek ve/veya vücut kokularını düzeltmek ve/veya korumak veya iyi bir durumda tutmak olan bütün preparatlar veya maddeler şeklindedir. Kozmetik ürünler ve takviye edici gıdaların, Hiç bir hastalığı tedavi ettiği, tedavisine yardımcı olduğu, hastalığı önlediği, önlenmesine yardımcı olduğu iddia edilemez. Kozmetik ürünlerin cildin alt tabakalarında ve kalıcı olarak etki ettiği iddia edilemez. Sitemizde belirtilen açıklamalar, üretici, ithalatçı firmaların sunduğu ürün etiketi, broşür gibi bilgi ve belgelere dayanmaktadır. Bu bilgiler ürünlerin vaad edilen etkilerinin kesin olarak gerçekleşeceği ya da yan etkileri olmadığı anlamını taşımaz.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı